Håll utkik efter oss – höstka(m)panjerna drar snart igång!

Varje år håller moderatföreningarna i Stockholm höstkampanjer och i år är inget undantag. Håll därför utkik under perioden den 17-30 oktober då vi kommer att synas lite extra på gator och torg.

I år kommer höstkampanjen att handla om vad vi vill göra för att förbättra Stockholm. Vi bor i en världens bästa städer och stockholmarna anser generellt att Stockholm är på väg åt rätt håll. Däremot är människor missnöjda med majoriteten som styr staden, och vi vet att mycket skulle kunna fungera bättre.

Vi kommer bl.a. att tala om dessa frågor:

 • Världens mest moderna kollektivtrafik och infrastruktur.
  En satsning på en stad som kan växa: på ett smart, miljövänligt och dynamiskt sätt där människor får mer tid för det som är viktigt.
 • Ett tryggare Stockholm.
  Vi behöver ett Stockholm som håller ihop. Där möjligheter och livschanser ges till alla. Vi behöver vända trenden och bryta utanförskapet som bitit sig fast i delar av staden. Vi behöver fler vägar till jobb, nolltolerans mot dåliga skolor och en trygghet att lita på genom fler poliser.
 • Är det din hyra Socialdemokraterna vill höja?
  Socialdemokraterna i Stockholms stad vill kraftigt höja tomthyran för alla de 55 000 hushåll som står på Stockholms stads mark.
  Den som bor i en trea kan få betala 1 250 kronor mer i månaden, totalt 15 000 kronor per år. För en större lägenhet eller villa kan det handla om 18 000 kronor per år. När marken blir dyrare blir också lägenheten eller villan mindre värd. Vi moderater säger nej till att höjd tomthyra.
 • Stockholm ska ha Sveriges bästa lärare!
  Det är bra lärare som nyckeln till bra skolor till nya nivåer och då kan man inte som Socialdemokraterna vägra satsa på lärarna. År 2015 satsade Socialdemokraterna lägre än riksgenomsnittet på våra lärare. Det ska ställas mot att under Alliansen satsade Stockholm dubbelt så mycket som riksgenomsnittet på lärarlönerna. Stockholm ska ha Sveriges bästa lärare och då behöver vi på också satsa på lärarna.

Kungsholmsmoderaterna kommer närmast att hålla en höstkampanj lördagen den 22 oktober kl. 12:00-13:30 på Kungsholms torg (samling på torget). Vi hoppas bli så många så att vi även kan täcka in Norr Mälarstrand. Om vädret är dåligt ses vi istället vid Västermalmsgallerians t-banehall samma tid.

Alla medlemmar är varmt välkomna att delta i kampanjen! Om du har frågor eller undrar något med anledning av våra kampanjer – kontakta någon av våra kampanjansvariga, kontaktuppgifter hittar du här.