Ordförande har ordet

Hej Kungsholmsmoderater!

Hoppas ni har haft en skön ledighet med nära och kära. Sommaren blev kort i år, men jag hoppas att ni ändå har hunnit ladda batterierna för vi har en späckad höst med många kampanjer och medlemsmöten ända fram till jul.

Alliansregeringen är fortfarande det enda fungerande regeringsalternativet medan oppositionen består av fyra olika partier med olika politiska förslag. Nu är det dags att sätta agendan och fortsätta utveckla fler förslag som skapar nya jobb i Sverige.

Sverige med sina välskötta statsfinanser är ett av få länder i Europa som i sin budget för nästa år kan fokusera på en förbättrad konkurrenskraft genom riktade investeringar. Regeringens förslag kommer att innehålla satsningar på infrastruktur, företagande samt forskning och utbildning. På det sättet stärker vi förutsättningarna för fler arbetstillfällen samtidigt som vi kan möta konjunkturutvecklingen på ett offensivt sätt.

Hör gärna av dig till mig om du har funderingar eller förslag som vi borde få ta del av. Annars hoppas jag att vi ses på våra kampanjer och medlemsmöten i höst. Du är varmt välkommen!

Bästa hälsningar,

Tomas Ahlberg
Ordförande Kungsholmsmoderaterna
tomas.ahlberg@moderat.se
073 – 820 58 44

 

Medlemsmöten hösten 2012
Under hösten arrangeras medlemsmöten med Essinge- och St Göransföreningarna.

Den 13 september kommer Trafik-, företagar- och arbetsmarknadsborgarråd Ulla Hamilton att prata på temat Stockholms infrastruktur.

Den 26 september kommer vi att få lära känna Kungsholmens byggnader, gator och torg bättre genom en virtuell stadsvandring.

Den 18 oktober anordnas ett möte med kommer Stockholmskommissionens arbetsgrupper Trygghet, där Tina Ghasemi är ordförande och Tillväxt där Johan Forssell är ordförande.

Den 7 nov kommer vi att få höra mer om utgången av USA-valet och vilka följder det kommer att få för den amerikanska inrikes- och utrikespolitiken framöver.

Den 29 november anordnas ett möte med kommer Stockholmskommissionens arbetsgrupper Tillit, där Anna König Jerlmyr är ordförande och Tid, där Kristoffer Tamsons är ordförande.

Den 5 december är det dags för vår traditionella julavslutning med glögg i Landstingshuset.

Inbjudningar kommer att läggas upp på hemsidan, vår Facebooksida samt skickas ut via e-post.

Anmälan till möten görs via:
kungsholmen@moderat.se eller på tel 08-676 81 46.

E-post / Vår hemsida

Ni som har en e-postadress och vill få information via denna, vänligen maila in till oss på följande adress: kungsholmen@moderat.se Ange även för- och efternamn.

 

Kampanja med oss och vinn en lunch med Beatrice Ask!

Till dig som känner att du vill delta lite aktivare – välkommen att delta i våra kampanjer. Vår kampanjstyrka behöver utökas så att vi uppnår ett ännu bättre resultat nu under vår ”Lyssna & Förnya” kampanj och senare under valrörelsen. Här finns en önskan om att vi skall bli fler vid våra kampanjtillfällen.

Nu ska vi lyssna – inte övertyga
Ni som är i den situationen att ni vill delta, men ännu inte har tagit steget, så vill jag säga att ”alla kan bidra med något ” och att ”det är viktigare att lyssna än att övertyga” för i nuvarande kampanj skall vi överhuvudtaget inte övertyga, endast lyssna.

När det gäller Lyssna & Förnya kampanjen så behövs inga specialkunskaper i lokalpolitiken eller rikspolitiken. Här gäller det bara att få folk att stanna och berätta om sin syn på äldreomsorgen, skolan och barnomsorgen.

Vi noterar deras uppfattning och rapporterar därefter in de svar vi får till förbundet, som går igenom svaren. De svar vi får ska sedan ligga till grund för ett bättre program i dessa frågor under valrörelsen 2014.

När vi är ute och kampanjar går vi alltid två och två, så är man ny kan man gå tillsammans med någon som är van. För att understödja kampanjarna och komma i stämning har vi tänkt att vi före eller efter några kampanjer ska träffas på ett konditori för att utbyta kampanjerfarenheter. Mer info om det kommer senare.

Vi behöver fler medlemmar
Tanken är att vi ska avsluta varje lyssnande samtal med att fråga om personen vill bli medlem.
Om det är så att du tycker att det är svårt att argumentera för ett medlemskap, så kommer här ett litet tips,… berätta varför du själv valde att bli medlem!

Om svaret då blir, vilket inte är ovanligt, ”jag behöver inte vara medlem, jag röstar ändå på er moderater ” be då om mailadressen och förklara att vi kan återkomma med en inbjudan till vårt nästa medlemsmöte, så kanske han/hon då ser hur intressant det är att vara medlem.

Lunch med Beatrice Ask
Beatrice ställer ju alltid upp för vår förening när hennes almanacka medger det. Denna gång har hon till vår glädje lovat att tillsammans med den eller de som kampanjar flest antal gånger under hösten, äta en god lunch för att samtala om aktuella politiska frågor. Så nu kör vi!

Välkomna att delta!
Kampanjansvarig Börje Häggman

 

Kalendarium hösten 2012

Kampanj 8 sept
kl 12.00 – 13.00 Kungsholms Torg

Ulla Hamilton 13 sept

Kampanj 15 sept
kl 10.30 – 14.30 Kungsträdgården

Kampanj 19 sept
kl 16.30 – 17.30 Kungsholms Torg

Kampanj 26 sept
kl 16.30 – 17.30 Kungsholms Torg

Rundtur Kungsholmen 26 sept

Kampanj 1 okt
kl 16.30 – 17.30 Kungsholms Torg

Kampanj 13 okt
kl 12.00 – 13.00 Kungsholms Torg

Trygghet och Tillväxt 18 okt
Sthlm Kom

Om USA-valet 7 nov

Tid och Tillit 29 nov
Sthlm Kom

Julavslutning med glögg 5 dec